Undersøgelser

 (red. og opdat. nov. 2019)

 

 "Flere danskere tror på reinkarnation end på de klassiske kristne forestillinger om Himmel eller Helvede, viser ny værdiundersøgelse. Folkekirken har været for tilbageholdende med at tale om efterlivet, siger provst.

 

Af jord er du kommet, til jord skal du blive, af jorden skal du igen opstå.

Sådan har ordene om den kristne opstandelsestro lydt i generationer ved begravelser i de danske kirker. Men skal man være tro mod den afdødes forestilling, giver det i mange tilfælde i dag større mening at tale om genfødsel end om en kristen opstandelse.

Andelen af danskere, der tror på reinkarnation, er steget over årene, og efterhånden er det næsten hver fjerde, 24 procent, der tror på den østligt inspirerede forestilling om, at sjælen bliver genfødt i et nyt legeme. Dermed er der flere, der siger, at de tror på genfødsel end på de klassiske kristne forestillinger om livet efter døden med Helvede, som 10 procent tror på, og Paradis, som 19 procent tror på."

Kristeligt Dagblad (6. maj 2019):

Ny undersøgelse: Hver fjerde dansker tror på reinkarnation

 

------

 

Reinkarnation: Tanken om karma appellerer til vores individualisme 

 Hvorfor må præster ikke tro på reinkarnation? 

 Hvad er forskellen på reinkarnation og opstandelse?

 Reinkarnation er på centrale punkter en bedre forklaring end kristendommen

 Endnu en præst siger ja til reinkarnation: Vi skal ikke stivne i gamle dogmer

Idéen om reinkarnation rumsterede i oldkirken 

 Hver tredje svensker tror på reinkarnation, og det betyder en nytolkning af kristendommen, mener tidligere biskop

 

Dr.dk:

Reinkarnation: Tanken om karma appellerer til vores individualisme

Biskop: Reinkarnation hører ikke hjemme i kristendommen

Ekspert: Reinkarnationsdebat kan skade folkekirken

DR: Eksperter: Præstesager udfordrer folkekirken - men giver også nye muligheder

 

 --------------------

 

Ang. bogen:

Reinkarnation er forenelig med Kristendom

"I disse år dukker stadig det spørgsmål op, om man som kristen kan tro på reinkarnation? Er reinkarnation forenelig med kristendommen? Denne bog indeholder den grundigste undersøgelse, der foreligger på dansk om dette spørgsmål. Der præsenteres en lang række citater fra kristne oldtidsskrifter. Citaterne kaster et nyt lys over spørgsmålet, om troen på reinkarnation indgik i den oprindelige kristendom. Ved hjælp af citaterne, der alle er i dansk oversættelse, føres læseren ind i den debat, der allerede i oldtiden førtes om reinkarnation og kristendom. Centralt i bogen står undersøgelsen af Jesu stilling til reinkarnationstanken. Med denne bog har læseren et fyldigt dokumentationsmateriale som baggrund for sin personlige stillingtagen. Alle væsentlige citater - som man ellers måtte søge i mange skrifter - er samlet her."

I disse år dukker stadig det spørgsmål op, om man som kristen kan tro på reinkarnation? Er reinkarnation forenelig med kristendommen? Denne bog indeholder den grundigste undersøgelse, der foreligger på dansk om dette spørgsmål. Der præsenteres en lang række citater fra kristne oldtidsskrifter. Citaterne kaster et nyt lys over spørgsmålet, om troen på reinkarnation indgik i den oprindelige kristendom. Ved hjælp af citaterne, der alle er i dansk oversættelse, føres læseren ind i den debat, der allerede i oldtiden førtes om reinkarnation og kristendom. Centralt i bogen står undersøgelsen af Jesu stilling til reinkarnationstanken. Med denne bog har læseren et fyldigt dokumentationsmateriale som baggrund for sin personlige stillingtagen. Alle væsentlige citater - som man ellers måtte søge i mange skrifter - er samlet her.

 

Læs bogen:

 

Karl Aage Kierkegaard:

Reinkarnation er forenelig med kristendom

Læs uddrag og køb som:

Bog

E-bog